Obrnite svoj telefon :)

Retinol

Retinol - čudežna sestavina.

Retinol je oblika vitamina A. Je sestavina, ki učinkovito gladi gube, manjša pore, povečuje proizvodnjo kolagena ter bledi pigmentne madeže. Najdemo ga v izdelkih za nego zrele ter aknaste kože. Retinol pospešuje obnovo kože in pospešuje nastanek kolagena v usnjici, poleg tega pa učvrsti kožo in jo naredi gladko. Retinol deluje kot celični komunikator in izboljša nastajanje novih celic. V osnovi obstajajo tri oblike retinola. To so vitamin A, čisti retinol ter retinojska kislina. V kozmetičnih izdelkih se retinol uporablja v manjših koncentracijah od 0,1 - 1%. Poleg retinola je izredo priljubljena retinojska kilsina, ki jo bolje poznamo pod imenom tretinoin. Učinkovit je pri že zelo majhnih koncentracijah. Spodbuja nastanek kolagena, zmanjšuje hiperpigmentacije ter izboljša relief kože. Tretinoin je na voljo samo na recept. Uporaba obeh povečuje občutljivost kože. Koža je občutljiva na UV sevanja, zato je nujno potrebna po uporabi retinola in tretinoina sočasna uporaba kreme z višjim SPF faktorjem.

Najpogostejši stranski učinki pri obeh so luščenje kože, eritemi in kožne iritacije. Običajno so stranski učinki bolje izraženi ob uporabi tretinoina. Zavedati se moramo, da sta to sestavini, ki jih moramo v svojo nego in rutino vnašati postopoma. Ker sta obe sestavini močni, je odsvetovan mehanski piling. Retinol in tretinoin sta v času nosečnosti in dojenja prepovedana saj sestavini lahko negativno vplivata na plod in otroka.

Retinol.

Retinol lahko zelo pomaga tudi pri aknasti, nečisti koži. Z njegovo uporabo dosežemo luščenje zgornje plasti kože. S tem odstranimo odmrle celice, nečistoče (komedoni, akne, papule, pustule), zmanjša se proizvodnja in izločanje loja - sebuma. Njegov učinek je tudi zmanjševanje por. Čeprav retinol povzroči luščenje zgornje plasti kože še ne pomeni , da je eksfoliant ali piling. Luščenje kože, ki ga povzroča še ni "pravo" luščenje. Priporočljivo je, da se retinol uporablja v kombinaciji z AHA in BHA kislinam.

Nega z retinlom.
" Ključ do lepe kože je pravilna izbira produktov."

Kadar v nego svoje kože vključite retinol, morate z njim ravnati previdno. Kožo najprej površinsko očistite in tonirajte. Nanesite piling (naj ne bo mehanski) ter nanesite izdelek z retinolom. Če v svoji negi uporabljate izdelke za posvetlitev kože, jih nanesite vedno po nanosu retinola. Nego nadaljujte z vlažilno kremo, kremo okoli oči ter SPF zaščitnim faktorjem. Da se vaša koža navadi na uporabo retinola, ga nanesite vsak drugi dan. Na kožo ga nanesite zvečer, pred spanjem saj je fotosenzitivna sestavina. Za najboljše rezultat uporabljajte skupaj z retinolom izdelke proti staranju, ki imajo veliko vsebnost antioksidantov ter celičnih komunikatorjev kot je niacinamid.

Privoščite svoji koži popolno nego in ji povrnite mladosten in sijoč videz.

Izvedite več o naših tretmajih in storitvah

Hvala vam! Vaš prispevek je bil prejet!
Oops! Something went wrong while submitting the form.