Obrnite svoj telefon :)

SPF - Vsakodnevna zaščita pred soncem

Zaščitite vašo kožo pred soncem z uporabo SPF kreme in ohranite vašo kožo zdravo.

Naša koža nas ščiti pred poškodbami sonca ter močnimi UVA in UVB žarki z melaninom. To je pigment, ki se pojavlja v koži, laseh, mrežnici in šarenici. Čeprav nam melanin nudi zaščito, to ni dovolj. Da bi kožo obranili pred soncem, jo dodatno zaščitimo še s kremami, ki vsebujejo SPF zaščitni faktor.

Kaj je ultravijolično sevanje? Je del elektromagnetnega sevanja, ki ga poleg vidne toplote in svetlobe oddaja sonce. Sonce ima tako koristne (nastanek vitamina D, svetloba, toplota in dobro počutje) kot tudi škodljive učinke na zdravje ljudi (opekline, melanom, fototoksične in fotoalergične reakcije, staranje). Prekomerno izpostavljanje sončnim žarkom lahko povzroči kronične ali akutne učinke na koži, imunskem sistemu in očeh.

Ultravijolično sevanje se deli na UVA in UVB žarke. Te imajo različne valovne dolžine in delovanje. Oboji pa vplivajo na nastanek kožnega raka - melanoma.

UVA žarki so žarki, ki so prisotni skozi ves dan. Nihovo sevanje doseže tudi najglobje plasti kože. Odgovorni so za porjavelost kože. UVB žarki dosežejo le zgornje plasti kože. Povzročijo lahko hude opekline na koži. Žarki so najmočnejši v obdobju med deseto ter četrto uro popoldan. Poškodbe, ki jih povzročajo so vidne skoraj takoj.

Da bi preprečili nastanek kožnega raka in poškodb kože moramo preventivno uporabljati kreme, ki vsebujejo SPF (SPF je kratica za angleško besedno zvezo " Sun Protection Factor").

Kako se zaščitimo z SPF zaščitnim faktorjem?

SPF zaščito pred soncem je treba izbrati glede na občutljivost, pigmentacijo kože in intenzivnost sevanja. Zaščitni faktor, pomnožen z naravno zaščito kože v minutah, označuje maksimalno trajanje izpostavljenosti soncu, ne da bi tvegali poškodbo kože zaradi UV sevanja.

SPF krema za zaščito pred soncem je obvezna neglede na letni čas. Svojo kožo morate zaščititi vedno, saj sonce pušča nepopravljive posledice na koži. Mnogi namreč podcenjujejo škodljive UV žarke, ki so prisotni tudi v senci. Zato upoštevajte preproste nasvete in zaščitite svojo kožo s SPF kremo pred škodljivim UV sevanjem ter pred prezgodnjimi gubami.

Ogromno dnevnih krem poleg vlažilcev vsebuje tudi zaščito pred UV žarki, ki kožo ščiti pred vidnimi znaki staranja. Ne glede na vaš tip kože obstaja SPF krema, ki ščiti pred soncem. Npr. za mastne, mešane kože so na voljo lahke matirne SPF kreme in fluidi. Negovalni in zaščitni fluid je tudi idealna podlaga za ličila. Kremo in fluide z SPF zaščito vedno nanašamo na kožo obraza, vratu in dekoleteja.

Glede na tip in stanje kože kombiniranje krem z zaščitnim faktorjem in ličili ni vedno preprosto. Uporabljamo lahko kreme (BB, CC) in pudre z SPF zaščito, ki zagotovijo enakomerno polt in ščitijo kožo pred soncem.

Danes vemo veliko več o zaščiti pred soncem ter posledicah, ki nam jih lahko prekomerna izpostavljenost soncu prinese, zato zaščitimo svojo kožo z ustrezno SFP kremo.

Izvedite več o naših tretmajih in storitvah

Hvala vam! Vaš prispevek je bil prejet!
Oops! Something went wrong while submitting the form.